Trump: Savaş İran'ın sonu olur

Trump: Savaş İran'ın sonu olur

ABD Başkanı Donald Trump İran Devrim Muhafızları'nın "Savaştan korkmuyoruz" açıklamasına "Saldırırlarsa bu İran'ın resmen sonu olur" karşılığını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, sert bir dil kullandığı tweetinde, "İran savaşmak istiyorsa bu resmen İran'ın sonu olur. Bir daha ABD'yi tehdit etmeye kalkma" sözlerini sarf etti.

İki ülke arasında son dönemde yaşanan gerilim Ortadoğu'da bir savaş yaşanır mı sorusunun daha çok sorulmasına sebebiyet vermişti.

Trump'ın tweeti, Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD Büyükelçiliği'nin de yer aldığı yüksek korumalı Yeşil Bölge'ye bir füzenin fırlatılmasının ardından geldi. İki taraftan da son dönemde gelen daha önceki açıklamalarda ise savaş istemedikleri vurgulanmıştı. ABD Başkanı Trump, bölgede "çatışmadan kaçınmak istediğini" söylerken, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de Tahran'ın bir savaş istemediği mesajını vermişti.

Irak'ta Yeşil Bölge'ye füze

Diğer yandan Irak'ın başkenti Bağdat'ta hükümet binaları ve ABD Büyükelçiliği'nin de içinde olduğu yabancı misyon temsilciliklerinin yer aldığı yüksek korumalı Yeşil Bölge'ye bir füzenin fırlatıldığı ancak hayatını kaybeden kimsenin olmadığı açıklandı.

Irak ordusunun yaptığı açıklamaya ek olarak ABD Dışişleri Bakanlığı da 'düşük kalitede' bir füzenin büyükelçilikleri yakınına fırlatıldığı ancak bir zararın yaşanmadığını belirtti.

Bakanlık, şimdiye kadar olayı üstlenen kimsenin olmadığını ancak "böylesine bir saldırının İran'a yakın milis güçler tarafından gerçekleştirilmesi halinde İran'ı sorumlu tutacakları" belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan bir ABD'li yetkili ise büyükelçiliğin koruması için ek personelin bölgeye gönderilmesinin saldırının öncesinde de gündemlerinde olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.