Trump: Suriye'de petrol konusunda YPG ile hareket edebiliriz

Trump: Suriye'de petrol konusunda YPG ile hareket edebiliriz

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de çıkarılan petrol konusunda YPG ile birlikte hareket edebileceklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

K24'ün haberine göre, Ortadoğu'da "güzel bir yapbozun parçalarının bir araya geldiğini" söyleyen Trump, bu bölgede birçok ülkedeki Amerikan askerlerini de geri çektiklerini anımsattı.

Suriye'de bulunan askerlerini büyük miktarda geri çektiklerini vurgulayan Trump, "Orada kalan askerlerimiz petrolü koruyor. Onun dışında Suriye'den çıktık. Türkiye ve Suriye sınırındaki askerlerimizi de geri çektik" diye konuştu.

Trump, YPG'yi kast ederek, "Suriye'de petrolü koruyoruz. Bu konuda da bir karara varacağız, belki petrol konusunda Kürtler ile hareket edebiliriz, ne olacağını göreceğiz ama en nihayetinde bu ülkeden çıkmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Trump, Irak’ta da ABD askerlerinin sayısının azaldığını ve birkaç hafta içerisinde bu sayının 4 binin altına düşeceğini söyledi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.