ABD Suriye’de 2 bin 200 YPG'liye askeri eğitim verecek

ABD Suriye’de 2 bin 200 YPG'liye askeri eğitim verecek

ABD, YPG'nin kontrolündeki bölgede petrol kuyularının korunması için 2 bin 200’den fazla YPG'liye askeri eğitim vermeye hazırlanıyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliği’nin yayınladığı son raporda, Irak ve Suriye’de IŞİD'e karşı savaşan uluslararası koalisyon güçleri bünyesindeki ABD askerlerinin, YPG’nin denetimindeki bölgelerde bulunan petrol kuyularını korunması hedefiyle YPG'ye bağlı 2 bin 200’den fazla kişiye askeri eğitim vereceğini belirtildi.

ABD merkezli Delta Crescent Energy LLC ile YPG arasında imzalanan petrol sözleşmesi Esed rejimi ve Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Rapora göre, Suriye ve Irak’ta IŞİD'in yenilgiye uğratılması için yürütülen Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonunda yer alan askeri yetkililer, yerel güçlerin eğitilmesinin amacını, bölgedeki petrol kuyularının güvenliğinin sağlanması olarak görüyorlar. Bu durumun IŞİD'i büyük bir gelir kaynağından mahrum bırakacağı ifade ediliyor.

ABD tarafından desteklenen YPG'nin kontrolündeki bölgede petrol üretiminin günlük en az 30 bin varile çıkması bekleniyor bu da günde 3 milyon dolara tekabül ediyor.

ABD’nin desteklediği YPG güçleri Suriye’nin kuzeydoğusundaki petrol ve doğal gaz kuyuları çevresindeki güvenlik önlemlerini artırsa da söz konusu güçler genel olarak uluslararası koalisyon ile ortak üsleri paylaşmayı sürdürüyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum