ABD ve Fransa'dan YPG'ye hava indirme ve topçu eğitimi

ABD ve Fransa'dan YPG'ye hava indirme ve topçu eğitimi

ABD ve Fransa'nın Suriye'deki YPG yapılanmasına birçok konuda askeri eğitim verdiği bildirildi.

ABD ve Fransa'nın PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerine Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgede birçok konuda askeri eğitim verdiği belirtildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD ve Fransız askerleri Suriye'nin Haseke ve Deyrizor bölgelerinde, toplamda 200 kişiden oluşan özel seçilmiş YPG unsurlarına 3 ana eğitim verdi.

Askeri eğitimlerden ikisi Haseke'de yapılırken sonuncusu 24 Temmuz tarihinde Deyrizor'un doğusundaki Ömer petrol sahası bölgesinde gerçekleşti.

On gün kadar sürdüğü belirtilen eğitimlerde ABD ve Fransa güçleri YPG'lilere insansız hava araçlarının (İHA) çatışma sahasındaki kullanımı, hava indirme, topçu atışı ve askeri üslere yönelik saldırıların nasıl engelleneceği konularında eğitim verdi.

Uygulamalı olarak yapılan eğitimlerde, belirlenen hedeflere topçu atışları da yapıldı.

Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolünde bulunan bölgelerde toplamda 11 ABD ve 4 Fransız üssü bulunuyor.

ABD ve Fransa güçleri uzun süredir PKK'nın Suriye yapılanması olarak kabul edilen ve Türkiye tarafından "terör örgütü" olarak tanınan YPG güçlerine askeri eğitim veriyor. 

YPG'nin bu askeri eğitimleri sadece Suriye sahasıda değil, Türkiye sınırları içerisinde düzenledikleri saldırılarda da kullandığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.