Suriye doğusundaki Arap aşiretler ABD'nin YPG'yi bölgeden uzaklaştırmasını istiyor

Suriye doğusundaki Arap aşiretler ABD'nin YPG'yi bölgeden uzaklaştırmasını istiyor

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Arap aşiretler, ABD ordu yetkililerinden YPG'nin bölgelerinden uzaklaştırılmasını talep etti.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Arap aşiretler, ABD ordu yetkililerinden YPG'nin bölgelerinden uzaklaştırılmasını talep etti.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, El Akidat aşiretinin bir lideri, “Deyrizor’un 50 kilometre doğusundaki Ziban beldesinde durumu sakinleştirmek için bir toplantı düzenlendi. Toplantıda uluslararası koalisyon subaylarının yanı sıra YPG'ye yakınlığıyla bilinen aşiretlerden bazı kişiler de yer aldı” bilgisini verdi.

Akidat lideri, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Toplantıda dile getirilen talepler yalnızca durumun sakinleşmesiyle ilgili değildi. Bunun yanı sıra YPG’nin gasp ettiği haklar ve özellikle bölge evlatlarının yönetimlerinden uzaklaştırılması ve özellikle petrol güvenliği ajandasının PKK’ya teslim edilmesi ele alındı. Aşiret şeyhlerinin talepleri, Haseke, Rakka ve Deyrizor kırsalının yönetimini üstlenecek siyasi bir bölgesel Arap yönetiminin kurulması istendi. Ayrıca yolsuzluk ve yozlaşmışlarla mücadele ve güvenliğin temini meselelerinin Arap aşiretlerinin evlatlarına teslim edilmesi talebi dillendirildi.”

Bölgedeki Arap aşiretler ve aktivistler, PKK’nın bölgeden tamamen çıkarılması talebiyle gösteri düzenlenmesini talep etti.

Suriye’nin doğusundaki Arap aşiretlerinin imzasıyla yayınlanan bildiride “Akidat aşiretinin bir şeyhine düzenlenen suikasta karşı çıkılması, PKK’nın Deyrizor’dan tamamıyla çıkarılması ve bölgedeki kuşatmanın kaldırılması talebiyle” gösteri düzenleme çağrısı yapıldı.

Deyrizor’daki Akidat kabilesi şeyhleri, bildiride, “YPG’nin askeri ve sivil hizmetlerinde bulunan tüm Arap aşiret evlatlarına, YPG’den derhal ayrılarak Deyrizor kırsalında oluşturulan Arap aşiret ordusuna katılma” çağrısında bulundu.

Bildiride ayrıca Akidat aşiretinin bir mensubu olan Deyrizor Askeri Konseyi Genel Komutanı Ahmed Ebu Hevla’dan “aşiret ordusu devrimcilerine katılması ve ailesi ile aşiretinin yanında durması” istendi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.