Trump ve Netanyahu 'İran tehdidini' görüştü

Trump ve Netanyahu 'İran tehdidini' görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde İran gündemdeydi.

Beyaz Saray tarafından bugün yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek İran'ın bölgedeki tehditleri başta olmak üzere bir takım önemli konuları görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, iki liderin söz konusu görüşmede, İran'ın bölge ve dünyaya yönelik oluşturduğu tehdidin yanı sıra ikili ve bölgesel konuları ele aldığı belirtildi.

İsrail, geçtiğimiz ay Şam’da İran’ın Kudüs Gücü ile rejim kuvvetlerini hedef alan büyük çaplı hava saldırıları düzenlemişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail’in hava saldırıları sonucu 16’sı İran güçleri ve ona bağlı silahlı milisler olmak üzere 23 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

İsrail, İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm seçeneklerin masada olduğunu vurgularken, İran’ın Suriye’deki askeri müdahalesini önlemek için hava saldırıları düzenledi.

İsrail, 2011'de çatışmanın başlamasından bu yana Suriye’de Esed rejimini destekleyen İran ve Hizbullah hedeflerine karşı yüzlerce hava saldırı gerçekleştirdi.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.