Trump’ın açıkladığı 'Ortadoğu Barış Planı'na karşı Gazze'de grev kararı

Trump’ın açıkladığı 'Ortadoğu Barış Planı'na karşı Gazze'de grev kararı

Gazze Şeridi bugün 'Yüzyılın Anlaşması' ismiyle bilinen ABD’nin 'Ortadoğu Barış Planı’nı reddetmek için başlatılan kapsamlı bir greve sahne oluyor.

DPA’nın haberine göre Gazze Şeridi’ndeki Ulusal ve İslami Kuvvetler Yüksek İzleme Komitesi’nin çağrısı üzerine hükümet kurumları ve okullardaki çalışmalar askıya alınarak dükkanlar kapatıldı.

Komite tarafından yayınlanan açıklamada, grevin Sağlık Bakanlığı dışındaki Gazze Şeridi’nde bulunan tüm yaşam tesislerini kapsadığı belirtildi. Ayrıca, ‘Uğursuz Yüzyılın Anlaşması’nın kabul edilmeyeceği ve halkın her kesimi tarafından mümkün olan her şekilde direniş gösterilip ortadan kaldırılması için mücadele edileceği’ mesajının verilmek istendiği ifade edildi.

Açıklamada, ABD’nin barış planını ret ve halk öfkesini bir göstergesi olarak hükümete bağlı resmi kurumlara siyah bayrak asma çağrısında bulunuldu. Ayrıca anlaşmanın feshi için işgal güçleri ile açık çatışma, protesto ve çalışmaların devam etmesi gerektiğinin altı çizildi.

Dün gece geç saatlerde binlerce gösterici ABD'nin Ortadoğu Planı’nı reddettiklerini ifade etmek için çeşitli bölgelerde protestolar gerçekleştirdi. ABD ve İsrail bayraklarının ateşe verildiği gösterilerde karşıt sloganlar atılarak lastik yakıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.