Trump'tan Dünya Bankası’na çağrı: Çin’e kredi vermeyin

Trump'tan Dünya Bankası’na çağrı: Çin’e kredi vermeyin

ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Bankası’na Çin’e kredi vermemesi çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Bankası’na Çin’e kredi vermemesi çağrısında bulundu. Trump’ın bu çağrısı Dünya Bankası’nın Washington’ın itirazlarına rağmen Pekin’in kredi talebine olumlu yanıt vermesinin ardından geldi.

Dünya Bankası bu hafta 2025 yılına kadar Çin’e yıllık 1 ile 1.5 milyar dolarlık düşük faizli borçlanma planını onayladı. Bu 5 yıl önce üzerinde anlaşılan ortalama 1.8 milyar dolarlık borçlanmaya göre nispeten daha az bir kaynak aktarımı içeriyor.

Trump, Twitter’dan paylaştığı mesajında , “Dünya Bankası neden Çin’e kredi para veriyor? Bu mümkün olabilir mi? Çin’in zaten çok parası var yoksa da yaratıyorlar. DURUN!” ifadelerini kullandı.

Dünya Bankası tarafından konuya ilişkin Reuters Haber Ajansı’na gönderilen açıklamada, bankanın Çin’e sağladığı kaynakta gözle görülür bir azalma olduğu, bunun aralarında ABD'nin de bulunduğu Dünya Bankası üyelerinin üzerinde uzlaştığı anlaşmaya göre azalmaya da devam edeceği ifade edildi.

Dünya Bankası Çin’e 2017 yılında 2.4 milyar dolar, 2019'da da 1.3 milyar dolar kaynak sağladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.