Türk Eczacıları Birliği'nden 'ücretsiz maske' açıklaması

Türk Eczacıları Birliği'nden 'ücretsiz maske' açıklaması

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, vatandaşların telefonlarına Sağlık Bakanlığı tarafından SMS gelmeden eczanelere gitmemelerini istedi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların telefonlarına Sağlık Bakanlığı tarafından SMS gelmeden eczanelere gitmemelerini istedi.

Çolak, Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında gerçekleştirilen görüşme sonucunda ücretsiz maskelerin vatandaşlara eczaneler aracılığıyla ulaştırılmasına karar verildiğini anlattı.

"SMS kodu ve T.C. kimlik numarası ile maske alınabilecek"

Çolak, vatandaşların, T.C. kimlik numarası ve telefonlarına Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilecek SMS koduyla eczanelerden maskelerini alabileceklerini söyleyerek şunları dile getirdi:

"İlk aşamada her kişi 5 adet maske alabilecek. Uygulamaya 10 Nisan'da Ankara ve İstanbul'da başlandı. Vatandaşlarımıza SMS kodları gelmeye başladı. Çok hızlı bir şekilde diğer illerde de uygulama yaygınlaştırılacak. Eczanelere maskeler, depolar ve ecza kooperatifleri aracılığıyla günde 10 kutu, yani 500 adet olarak ulaştırılacak"

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.