Türkistan İslam Partisi'nden Suriye'de 'gövde gösterisi'

Türkistan İslam Partisi'nden Suriye'de 'gövde gösterisi'

Türkistan İslam Partisi, Suriye'nin kuzeyindeki savaşa hazırlanan savaşçılarının büyük bir grubunu gösteren bir dizi fotoğraf ve video yayınladı.

Türkistan İslam Partisi (TİP), Suriye'nin kuzeyinde Esed rejimine karşı savaşa hazırlanan mensuplarından oluşan büyük bir grubu gösteren bir dizi fotoğraf ve video yayınladı.

TİP ağırlıklı olarak Uygurlardan müteşekkil bir yapıya sahip, ancak aynı zamanda Batı ülkelerinden cihat yanlıları da dahil olmak üzere bünyesinde farklı çevrelerden unsurlar da bulunduruyor.

Muhalifler şu anda Esed rejimine ve onun müttefiklerine karşı, özellikle Hama ve Lazkiye illerinde şiddetli çatışmaları sürdürüyorlar.

TİP’in propaganda faaliyetleri, her iki tarafta da ciddi zayiatlar meydana geldiğinden, savaşçı moralini artırmayı amaçlıyor.

TİP’in yayınladığı görüntülerden biri, liderlerinin konuşmasını dinlemek için sıralanan onlarca Uygur savaşçıyı gösteriyor. Daha sonra, kırsal alandaki araçlardan oluşan silahlı konvoy sunuluyor.

Üyelerinin bazıları, TİP’in seçkin özel kuvvetlerinin bir parçası olduklarını belirten kırmızı bandanalar takıyor. Böyle iyi eğitimli gerilla savaşçıları, Suriye'nin kuzeyindeki birden fazla grupta mevcut.

TİP’in sahadaki müttefiklerinden Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) de özel kuvvetler kullandığını sıklıkla propaganda yayınlarında ön plana çekiyor.

trkst1-001.jpg

TİP, çeşitli tartışma ve çatışmaların Suriye'de muhalif grupların saflarına zarar vermesinden sonra da HTŞ ile yakın ilişkisini devam ettirdi.

Bununla birlikte, TİP kendi bağımsız yapılanmasını ve medya varlığını korumaya devam ediyor.

Mayıs 2018’de, grup 11 Eylül 2001’i ile ilgili uzun bir video yayınlayarak Batı’dan gelecek potansiyel savaşçılar için çağrılar yapılmıştı.

TİP'in içerisindeki birçok önemli liderin daha önce bir Afganistan geçmişinin olduğu da biliniyor.

TİP, halihazırda Suriye sahasındaki en aktif rejim karşıtı muhalif oluşumlardan biri ve yabancı savaşçıların bulunduğu en faal grup niteliğinde.

Kaynak: Mepa News, Long War Journal

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.