Türkistan İslam Partisi, Batı'daki Müslümanları 'hicret'e çağırdı

Türkistan İslam Partisi, Batı'daki Müslümanları 'hicret'e çağırdı

Yayınlanan videoda "Suriye'nin küresel bir mücadele alanı olduğu" vurgulandı.

Yeni yayınlanan bir videoda, Suriye'deki Türkistan İslam Partisi'nin (TİP) savaşçıları Batıda yaşayan Müslümanları Suriye'ye göç etmeye ve savaşa katılmaya davet etti. Grubun konuşan üyelerinden birisi Kanadalı ve diğer 3 tanesi ise Fransızca konuşuyor. 

Esas olarak Batı toplumunun kusurlarına odaklanan videoda, her bir savaşçı ülkelerinde hayatları hakkında detaylar vererek yaşanan zulümden ve Müslümanlara karşı işlenen suçlardan bahsetti. 

Savaşçılar daha sonra sahadaki aksiliklere rağmen Suriye'nin zulümden kaçmak isteyen Batılı Müslümanlar için neden hala güvenli bölge olduğundan ve neden Müslümanların küresel olarak Suriye'nin savunmasına yardımcı olması gerektiğinden bahsediyor.

Araplar başta olmak üzere birçok savaşçının Suriye'deki Türkistan İslam Partisi (TİP)'nin saflarında savaştığı biliniyor. Afganistan'daki Taliban hareketine bağlı olarak faaliyetlerini yürüten TİP'in savaşçılarının önemli çoğunluğunu Uygur Türkleri oluşturuyor.

Videoda boy gösteren Kanada vatandaşı bir savaşçı:

4-001.png

Mauritius'lu bir savaşçı:

1-059.jpg

Fransa vatandaşı savaşçılar:

2-001.png

Faslı bir savaşçı:

3-001.png

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.