Türkistan İslam Partisi'nden yeni Afganistan videosu

Türkistan İslam Partisi'nden yeni Afganistan videosu

Türkistan İslam Partisi'nin Afganistan'daki yapılanması yeni bir video yayınladı.

Türkistan İslam Partisi'nin Afganistan'daki yapılanması yeni bir video yayınladı.

Suriye'de Esed rejimi ve müttefiklerine karşı savaşan Türkistan İslam Partisi'nin (TİP) Afganistan'daki yapılanması "Müminleri Seyahati 12" isimli yeni bir video yayınladı.

Yayınlanan videoda TİP savaşçılarının Afganistan'da ABD destekli Kabil hükümeti güçlerine karşı düzenlediği saldırılara ait görüntüler yer alıyor. 

Videoda, Kabil hükümeti güçlerinin mevzilerine yönelik düzenlenen saldırılar ve bu saldırılardan ele geçirilen askeri mühimmata ait görüntüler de yer almakta.

Öte yandan, grubun yayınladığı videoda "Türkistan İslam Partisi" eski lideri Hasan Mahsum'a ait video mesajdan kısa bir kesit de bulunuyor.

ekran-resmi-2018-03-09-16.58.09.jpg

ekran-resmi-2018-03-09-16.58.25.jpg

ekran-resmi-2018-03-09-16.57.32.jpg

Afganistan ile Pakistan arasındaki kabile bölgelerinde uzun süre varlığını koruyan Türkistan İslam Partisi, 2014 yılında ABD'nin hava desteğiyle Pakistan'ın yaptığı "Zarb-i Azab" operasyonu sonrasında bölgeden çıkmak zorunda kalmıştı.

Grubun Afganistan dışında Suriye'de de çok sayıda savaşçısının bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.