Türkiye Hamas üyelerini gerçekten sınır dışı ediyor mu?

Türkiye Hamas üyelerini gerçekten sınır dışı ediyor mu?

İsrail medyasınca ortaya atılan, "Türkiye Hamas üyelerini sınır dışı ediyor" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü.

İsrail medyasınca ortaya atılan, "Türkiye Hamas üyelerini sınır dışı ediyor" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü.

İsrail, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkelerle normalleşme ve ilişkileri daha üst noktaya taşıma arayışında olan Türkiye, bu ülkelere bazı konularda siyasi jestler yapmaya devam ediyor.

Son olarak İstanbul'da yayın yapan Müslüman Kardeşler yayın organlarından "Mekameleen TV yayınlarını durdurma kararı almış, kanalın başka bir ülkeye taşınacağı açıklanmıştı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un 9 Mart 2022'de 14 yıl aradan sonra Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin de normalleşmeye başlaması olarak yorumlandı.

Ancak İsrail yönetiminin normalleşme şartları arasında Türkiye'de bulunan Hamas üyelerinin sınır dışı edilmesinin bulunduğu biliniyor.

"Türkiye, Hamas üyelerini sınır dışı ediyor"

İsrail merkezli Hayom gazetesinin Filistinli bir kaynağa dayandırdığı ve geçtiğimiz gün gündeme gelen haberde Türkiye'nin bazı Hamas üyelerini sınır dışı ettiği ileri sürülmüştü.

"Türkiye'nin sınır dışı ettiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor"

Independent Türkçe'nin haberine göre, Türkiye'de yaşayan Gazzeli araştırmacı Muin Naim, sınır dışı haberlerinin kasıtlı olarak yapıldığını ve yakın zamanda Türkiye'den herhangi bir Filistinlinin sınır dışı edildiğine dair bir bilgi olmadığını ifade etti.

Türkiye'de Filistinlilerin kurmuş olduğu başka sivil toplum kuruluşu olan Filistin İletişimciler ve Medya Derneği'nde (FİMED) görev yapan Muhammed Abutakıya ise İsrail medyasını çok yakından takip ettiklerini söyledi. 

İsrail medyasının istihbarat yetkililerinden beslendiğini savunan Abutakıya, "Oradaki haberlere şüpheyle bile yaklaşmıyoruz. Çünkü yalan olduğunu biliyoruz. Bunlar, İsrail istihbaratçıları tarafından servis edilen yanlış ve yönlendirme maksatlı haberler" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.