Türkiye Kuzey Irak ve Suriye'de hava saldırılarına devam ediyor

Türkiye Kuzey Irak ve Suriye'de hava saldırılarına devam ediyor

Türkiye son gerçekleştirdiği hava saldırılarında Irak'ın kuzeyi ve Suriye'yi hedef aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuzey Irak ve Suriye'deki PKK hedeflerine karşı hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

TSK’nın hava saldırılarındaki artış Cuma günü Kuzey Irak'ta PKK ile çıkan çatışmada 9 Türk askerinin hayatını kaybetmesiyle başladı. ,

Ankara 9 askerin hayatını kaybettiği saldırılara hem Kuzey Irak’ta hem de Suriye’nin kuzeyinde düzenlediği çok sayıda saldırıyla karşılık verdi.

Son hava saldırıları Pazartesi günü yerel saatle 22.00'de Kuzey Irak'ın Erbil kenti yakınlarındaki Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Kuzey Suriye'de gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, harekatın sınır güvenliğini sağlayacağını ve saldırıları önleyeceğini söyledi.

Bakanlık sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada "Terör örgütü tarafından kullanılan mağaralar, barınaklar, tüneller, mühimmat depoları, ikmal malzemeleri ve tesisler dahil olmak üzere yirmi üç hedef imha edildi" dedi.

Paylaşımda çok sayıda PKK'lının "etkisiz hale getirildiği” ifade edildi.

Bakanlık ayrıca operasyonlara ait olduğu belirtilen bir video da paylaştı.

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından "terörist grup" olarak tanımlanan PKK, 1984 yılında Türk devletine karşı silahlandı.

Şiddet olaylarında bugüne dek 40.000'den fazla insanın öldüğü belirtiliyor.

TSK, Kuzey Irak dağlarında üslenen PKK hedeflerini düzenli olarak vuruyor.

Suriye’deki Beşar Esed rejimine bağlı medya ve diğer kaynaklar Pazartesi günü Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK’nın Suriye yapılanması YPG'nin kontrolündeki bölgelerde elektrik ve petrol altyapısına hava saldırıları düzenlediğini ve birkaç elektrik santralinin hizmet dışı kaldığını belirtti.

Türkiye, PKK'nın bir kolu olarak gördüğü YPG'ye karşı Suriye'de bir dizi askeri operasyon ve bombardıman gerçekleştirdi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.