Türkiye Libya'da Vatiyye Hava Üssü'ne HAWK bataryaları konuşlandırdı

Türkiye Libya'da Vatiyye Hava Üssü'ne HAWK bataryaları konuşlandırdı

Türkiye'nin Libya'da Hafter güçlerinden ele geçirilen hava üssüne Hawk hava savunma sistemleri konuşlandırdığı öğrenildi.

Türkiye'nin Libya'da Hafter güçlerinden ele geçirilen Vatiyye Hava Üssü'ne Hawk hava savunma sistemleri konuşlandırdığı öğrenildi.

Türkiye tarafından kullanılan eski tip Hawk orta-yüksek irtifa hava savunma sistemlerinin modernize edildiği biliniyor.

Hulusi Akar'ın günkü Libya ziyaretinin ardından alınan uydu görüntülerine görülen Hawk sistemlerinin üssün iki ucunda konuşlandırıldığı görülüyor.

eci-r7yxqaawp0f.jpg

eci-r70wkaei-vm.jpg

eci-r70xkaaz8jb.jpg

Geçtiğimiz günlerde Hawk Hava Savunma Sistemi taşıyan bir askeri konvoy Libya'nın batısındaki Vatiyye Hava Üssü yakınlarında görüntülenmişti. İsmi geçen hava savunma sistemleri ortalama 40 kilometre menzil ve 18 kilometre irtifada etkin olarak kullanılıyor.

Türkiye'nin Libya'daki Vatiyye Hava Üssü'nü kalıcı bir askeri merkez haline getirme çalışmaları yürüttüğü biliniyordu. Yaşanan son gelişmeyle birlikte Türkiye'nin bu yönde somut adımlar attığı anlaşılıyor.

Vatiyye Hava Üssü ile birlikte Türkiye'nin Misrata kentinde bir de donanma üssü kuracağı bildiriliyordu.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.