Türkiye Libya'daki Vatiyye Üssü için hazırlıklarını sürdürüyor

Türkiye Libya'daki Vatiyye Üssü için hazırlıklarını sürdürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Libya'nın batısındaki Vatiyye'de kalıcı bir askeri üs kurmak için çalışmalara devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Libya'nın batısındaki Vatiyye Hava Üssü'nde kalıcı bir askeri üs kurmak için çalışmalara devam ediyor.

Libya'nın batısında bulunan askeri üs 18 Mayıs tarihinde Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin düzenlediği operasyon sonucunda Halife Hafter'e bağlı güçlerden ele geçirilmişti.

Ele geçirilmesinin ardından Vatiyye Üssü'nde tuzaklanan patlayıcıların imhası için TSK'ya bağlı bomba imha birimleri çalışmalara başlatmıştı.

"Üssü Türkiye kullanacak"

Libya'nın batısında stratejik bir konuma sahip olan Vatiyye Hava Üssü’nün Türkiye’nin kullanımına tahsis edilmesi planlanıyor.

Bölge kaynakları üste silahlı insansız hava araçları ve hava savunma sistemleri mevzilendirileceğini belirtiyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, TSK Vatiyye Üssü'nde son olarak MIM-23 Hawk hava savunma sistemleri konuşlandırdı.

Kullanıma açıldıktan sonra Türkiye'nin Libya'daki hava harekatlarını Vatiyye Üssü'nden icra edileceği belirtiliyor.

Öte yandan Türkiye'nin Vatiyye Üssü'nde F-16 savaş uçakları ile T129 Atak tipi helikopterleri konuşlandırma ihtimali de gündemde.

Vatiyye Üssü'nün önemi

Ülkenin başkenti Trablus'un yaklaşık 140 kilometre güneybatısında bulunan askeri üs, Hafter güçlerinin bölgede düzenlediği hava saldırılarında kullandığı ana üslerden biriydi.

Vatiye Hava Üssü'nün konumu:

Vatiyye Üssü'nün özelde Libya, genelde Kuzey Afrika ve Akdeniz'de Türkiye'nin askeri etkinliğini sürdürmesi için önemli bir merkez olacağı tahmin ediliyor.

Türkiye'nin Vatiyye'ye ek olarak Misrata'da da bir donanma üssü açması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.