Türkiye, Rusya ile Ukrayna'ya yeni büyükelçiler atadı

Türkiye, Rusya ile Ukrayna'ya yeni büyükelçiler atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre beş ülkeye yeni büyükelçiler atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Rusya, Ukrayna, Polonya, Fas ve Burundi'ye yeni büyükelçiler atandı.

Karara göre;

- Rusya Büyükelçiliği'ne Tanju Bilgiç

- Ukrayna Büyükelçiliği'ne Mustafa Levent Bilgen

- Polonya Büyükelçiliği'ne Rauf Alp Denktaş

- Fas Büyükelçiliği'ne Mustafa İlker Kılıç

- Burundi Büyükelçiliği'ne Alp Işıklı

atandı.

Halihazırda Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan Tanju Bilgiç, 2011-2014 arasında Rusya’da St. Petersburg Başkonsolosu olarak görev yapmıştı.

T24'ün haberine göre Bilgiç, iki yıl Dışişleri Sözcülüğü yaptıktan sonra 2016’da Belgrad Büyükelçisi olarak atandı. Bilgiç, görev süresi dolduktan sonra merkeze döndü ve Nisan 2021 itibarıyla tekrar Bakanlık Sözcüsü oldu, Mart 2023 itibarıyla Bakanlık Enformasyon Genel Müdürü görevini de yürütmeye başladı.

Mustafa Levent Bilgen de 2009-2011 arasında Toronto Kurucu Başkonsolosu, 2011-2014 arasında New York Başkonsolosu, 12 Aralık 2014 - 1 Ekim 2016 arasında ise Abu Dabi Büyükelçisi olarak görev yaptı.

2017 itibarıyla Dışişleri Bakanlığı Müşaviri olan Bilgen, 2018-2019 arasında Meclis Dışişleri Komisyonu Danışmanı olarak görev yaptı. İki diplomat da bakanlığa aynı yılda, 1995’te girdi.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.