Türkiye'de İran destekçisi grupların Süleymani anmaları sürüyor

Türkiye'de İran destekçisi grupların Süleymani anmaları sürüyor

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde faaliyet gösteren Şefkatli Eller Ehl-i Beyt Derneği, İranlı General Kasım Süleymani için bir anma töreni gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde faaliyet gösteren 'Şefkatli Eller Ehl-i Beyt Derneği', ABD tarafından öldürülmeden önce İran'ın ülke dışındaki askeri operasyonlarını yöneten Kasım Süleymani için bir anma töreni gerçekleştirdi.

Anma törenine katılan dernek mensupları Süleymani'nin fotoğrafı önünde saygı duruşunda bulundu, Süleymani için kurban kesti.

Dernek yetkilisi olduğu tahmin edilen bir kişi, Süleymani'nin fotoğrafı önünde, Süleymani'ye hitaben dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yetkili, Kasım Süleymani posteri önünde asker selamı vermiş bir şekilde şu ifadeleri sarf etti:

"Süleymani. Şefkatli Eller Yardımlaşma ve Dayanışma derneği başkanıyla, üyeleriyle, erkeğiyle, kadınıyla, çocuklarıyla, doğacak evlatlarıyla emir ve görüşlerinize hazırdır komutanım. Ey büyük komutan, ey serdarım. Biz şahidiz ki sen bizim için, davan için, İslam için, rehberiyet için gece gündüz savaştın ve bu yolda şehit oldun. Biz şahidiz ki Kudüs'te küffara karşı sen vardın. Biz şahidiz ki Yemen'de küffara karşı sen vardın. Biz şahidiz ki Yemen'de Afganistan'da, Sudan'da, bütün dünyada küffara karşı sen vardın. Ve yine biz şahidiz ki sen bizim rahatlığımız, bizim İslam'ı yaşamamız için gece gündüz demedin, her şeyinle mücadele ettin. Komutanım senin davan davamızdır, senin inancın inancımızdır, senin rehberin rehberimizdir komutanım."



sfkliellerkurban.jpeg

Süleymani için kurban kesen dernek üyeleri

afsin1.jpg

afsin2.jpg

Türkiye'de son günlerde İran'a müzahir çok sayıda grup ve yapı Kasım Süleymani anması gerçekleştirdi.

Şimdiye kadar İran Büyükelçiliği'nin tertip ettiği anmanın yanı sıra, İstanbul ve Iğdır'da da benzeri törenler düzenlendi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum