"Türkiye'nin eylemleri AB için endişe kaynağı"

"Türkiye'nin eylemleri AB için endişe kaynağı"

Türkiye'ye diyalog ve barışçı çözüm çağrısı yapan Avrupa Komisyonu, aksi takdirde yeni yaptırımların yolda olacağı uyarısında bulundu.

Avrupa Birliği'nin (AB) politika üreten ve icra eden organı Avrupa Komisyonu, Doğu Akdeniz kriziyle ilgili açıklama yaptı.

"AB'nin tamamı için endişe kaynağı"

Bugünkü basın toplantısında, AB'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki gerilime barışçı ve soğukkanlı çözüm bulmasını beklediğini belirten Avrupa Komisyonu, "Türkiye'nin eylemleri AB'nin tamamı için endişe kaynağı" dedi.

Ankara'ya 'gerilimi artıran tek taraflı eylemlerden kaçınması' çağrısında bulunurken "Türkiye ile diyaloğa ihtiyaç var" vurgusunu yapan Komisyon Sözcüsü, diyaloğun meyve vermemesi halinde, AB'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamayı devam ettireceğini söyledi. 

24 Eylül mühleti

AB dışişleri bakanlarının cuma günü Berlin'de düzenlediği gayriresmi toplantıda Doğu Akdeniz krizi de ele alınmış ve Türkiye'ye yeni yaptırımlar gündeme gelmişti.

Toplantının ardından AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birliğin Doğu Akdeniz krizine misilleme olarak Türkiye'ye karşı yeni yaptırımlar hazırladığını, bunların 24 Eylül'deki liderler zirvesinde ele alınabileceğini söylemişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.