Türkiye'nin F-35'leri ABD'nin olacak

Türkiye'nin F-35'leri ABD'nin olacak

ABD'nin savunma bütçesinde Türkiye tarafından alınan tüm F-35 savaş uçaklarının satın alması için fon ayrılıyor.

ABD'nin savunma bütçesinde Türkiye tarafından alınan tüm F-35 savaş uçaklarının satın alması için fon ayrılıyor.

ABD'nin 2020 mali yılı savunma bütçesinin Senato ve Temsilciler Meclisince hazırlanan ortak metinde, Türkiye'nin F-35A tipi savaş uçaklarının ABD Hava Kuvvetlerince satın alınacağı ifade edildi.

Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerini satın aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 uçaklarının teslim edilmemesi öngörülüyor.

Öte yandan Türkiye'ye "Amerika'nın Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele" (CAATSA) Yasası kapsamında yaptırım uygulanması gerektiği ifade ediliyor. 

Bütçenin, "Ulusal Savunma Stratejisi Kapsamında Modernizasyon Programları" kısmında ise Türkiye'nin F-35 uçaklarına ilişkin bir detay bulunuyor.

Detaya göre, "Türkiye tarafından sipariş edilen uçakların alımı için 440 milyon dolarlık" fon ayrılması öngörülüyor. 

Bütçe raporunda, "Konferans üyeleri (Senato ve Temsilciler Meclisi Konferans komitesi), Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasını destekliyor. Bu nedenle Savunma Bakanlığı, Türkiye tarafından satın alınan tüm F-35 uçaklarının geri alınmasını destekliyor." ifadesine yer verildi. 

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.