Türkiye'nin yeni İHA'sı AKSUNGUR 2020'de güvenlik güçlerine teslim edilecek

Türkiye'nin yeni İHA'sı AKSUNGUR 2020'de güvenlik güçlerine teslim edilecek

Anadolu Ajansı’na konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil gerçekleştirilen projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Temel Kotil, AA muhabiri Göksel Yıldrım’a verdiği röportajda, TUSAŞ’ın öz kaynaklarıyla ANKA İHA üzerinden geliştirdiği AKSUNGUR MALE sınıfı insansız hava aracının yeni yılın ilk günlerinde güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacağını ifade etti.

AKSUNGUR MALE sınıfı İHA Sistemi: gece/gündüz her türlü hava koşullarında istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevlerini gerçekleştirebilen; EO/IR, SAR ve Sinyal İstihbaratı (SINGINT) faydalı yüklerini ve çeşitli havadadan yere mühimmat sistemlerini taşıyabilen Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı İnsansız Hava Aracı Sistemi’dir. 40.000 feet irtifaya çıkabilen ve 40 saate kadar havada kalabilme özellikleriyle en zorlu operasyonların tamamlanabilmesine imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel PD-170 motoruna sahiptir.

Halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunan İnsansız Hava Aracı (İHA) ANKA Sistemi ile benzer aviyonik mimariye sahip ve aynı yer sistemlerini kullanan AKSUNGUR, 750 kg yüksek faydalı yük taşıma kapasitesi ile İHA ANKA Sistemi’nin yaklaşık 20.000 saatlik elektronik harp koşulları da dahil en zorlayıcı muharebe koşullarındaki uçuş tecrübesinin üzerine inşa edilmiştir.

aksun.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.