Türkiye'nin yerli otomobilinin yola çıkacağı tarih belli oldu

Türkiye'nin yerli otomobilinin yola çıkacağı tarih belli oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobile ilişkin 'Planlandığı gibi 2022'nin sonunda biz bu araçları yollarda göreceğimize inanıyoruz. Türkiye'nin otomobilini yollarda görebileceğiz' ifadelerini kullandı.

Bir televizyon programında soruları yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu.

Varank konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Belki ilk aşıyı dünyaya ilan etmeyiz ama en iyi aşıyı bulabiliriz"

- Bilim insanlarımıza bir çağrı yaptık, dedik ki bu hastalıkla mücadelede bir projeniz varsa bir çalışmanız varsa ama kısa sürede netice alabilecek bir çalışma varsa biz sizin her türlü ihtiyacınızı karşılayalım ve biz bu hastalıkla mücadelede öncü ülke olabilelim bizim bu çağrımız sonrasında bilim insanlarımızı desteklemeye başladık.

- Favipiravir, koronavirüs tedavisinde kullanıldığında olumlu neticeler alınan bir ilaç. Bunu yurt dışından getirerek bu ürünü sıfırdan sentezleyerek kendimiz üretmiş olduk. Bilim insanlarımız 1,5 ay gibi kısa bir sürede sentezlemiş oldu.

- Çok güzel neticeler alan çalışmalarımız var. Başabaş bir mücadeledeyiz. Hatta dünyadan farklı metotların denendiği çalışmalarımız var.

- Belki ilk aşıyı dünyaya ilan etmeyiz ama en iyi aşıyı bulabiliriz. Bu bilimsel bir yarış, biz bu alanlarda da dünyaya öncü olacağız.

Yerli otomobil

- Şu anda proje planlandığı şekilde devam ediyor. Fabrika ile ilgili zeminde beklenilenden biraz daha fazla çalışma olacak yakında temellerinin atılmasını bekliyoruz. Planlandığı gibi 2022'nin sonunda biz bu araçları yollarda göreceğimize inanıyoruz. Türkiye'nin Otomobilini gururla Türkiye'nin yollarında görebileceğiz.

- Tabi ki bir avantajı olacak ama dünya ile rekabet edebilecek bir fiyat politikası uygulamak üzerede arkadaşlarımız çalışıyorlar. Ama bugünden şöyle olacak böyle olacak demek doğru olmaz.

- Sınıfındaki rekabetçi bir araç olmasını diliyoruz.

"Bir türbülansa girmedik hızlıca toparlanma sürecince ilerliyoruz"

- Şimdi ikinci dalgayı konuşuyoruz. Maske örneği gibi. Çin ilk başta salgınla mücadele ettiği için o pazardan tamamen çekilmişti. Şimdi tekrar ikinci salgının Pekin'de yükselmesiyle birlikte onlarda o pazar durmuş oldu. Bizim şirketlerimiz devrede orada çalışmalarını sürdürüyor.

- Bir türbülansa girmedik, hızlıca toparlanma sürecince ilerliyoruz. Türkiye bu manada çok başarılı bir şekilde bu mücadeleyi yürüttü. Biz dolayısıyla bir türbülansa girmeden hem ekonomik hem de sosyal yardımlar anlamında bu süreci çok başarılı yürüttük.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.