Yerli otomobil dünya basınında: "Erdoğan Tesla'ya meydan okumayı umuyor"

Yerli otomobil dünya basınında: "Erdoğan Tesla'ya meydan okumayı umuyor"

Türkiye Otomobili Girişim Grubu tarafından geliştirilen ilk yerli otomobil, dünya basınında büyük ilgi gördü

Türkiye'nin ilk yerli otomobili dün Gebze'deki Bilişim Vadisi’de gerçekleşen geniş katılımlı bir törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafından tanıtıldı. 

Türkiye Otomobil Girişi Grubu (TOGG) tarafından üretilen araçların prototipleri sosyal medya da çok konuşuldu. Otomobiller ilgili yorumlar artarak devam ederken yaşanan gelişme gelişme dünya basınında büyük ilgi gördü.

İlk otomobil girişimi Devrim'den 58 yıl sonra tüm hakları Türkiye'ye ait olan yeni yerli araç için  Erdoğan, "Bugün tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine şahitlik ediyoruz" demişti. 

Biri SUV diğeri sedan olmak üzere iki otomobil modeli gösterilmesi dünya çapında "trend topic" oldu. Konu, Türkiye'nin otomobili, #Yerlioto hashtagi ile dünya gündeminde ilk sıralarda yerini aldı.

Reuters, AP ve diğer haber ajanslarının dünyaya servis ettiği yerli otomobil haberine büyük ilgi gösterildi. 

Reuters haber ajansı yerli otomobil haberini abonelerine "Türkiye 3,7 milyar dolarlık ilk yerli otomobil projesini tanıttı " başlığıyla sundu. The Washington Post haberi "Türk lider ilk yerli otomobilin prototipini tanıttı" manşetiyle gördü.

Erdoğan'ın Türkiye'nin otomobilini sadece yurt içinde satmayı amaçlamakla kalmayıp aynı zamanda Avrupa'dan başlayarak küresel bir marka olmasını istediğini söylediği belirtildi.

İngiliz gazetesi Daily Mail'in attığı başlık ise dikkat çekti. Daily Mail Türkiye'nin ilk yerli otomobili ile ilgili attığı başlıkta, "Türkiye elektrikli arabasını Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'ya meydan okumayı umduğu 300 mil menzilli TOGG prototipini tanıttı." ifadelerini kullandı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.