Türkmenistan: Ülkemizde koronavirüs vakası yok, bilgi saklamıyoruz

Türkmenistan: Ülkemizde koronavirüs vakası yok, bilgi saklamıyoruz

Türkmenistan, koronavirüsle ilgili hükümetin verdiği bilgilerin doğru olduğunu ve hiçbir verinin saklanmadığını açıkladı.

Bugüne kadar Covid-19 vakası ve can kaybı açıklamayan Batı Asya ülkesi Türkmenistan, salgınla alakalı hükümetin verdiği bilgilerin doğru olduğunu ve hiçbir verinin saklanmadığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler görevlilerine konuyla ilgili malumat veren Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, "Eğer ülkemizde tek bir Covid-19 vakası bile olsaydı bunu bildirirdik. Dünya Sağlık Örgütü ile hükümetimizin salgın sebebiyle getirdiği kurallar aynı doğrultuda. Biz hiçbir şeyi saklamıyoruz." diye konuştu.

Aynı toplantıda konuşan Türkmenistan Sağlık Bakanı Nurmukhammed Amannepesov ise ülkelerinde 30 bin koronavirüs kiti olduğunu, Rusya, Türkiye ve Almanya'dan 40 bin kadar daha sipariş verdiklerini söyledi.

Türkmenistan'da koronavirüs kelimesi yasaklandı iddiası

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü geçtiğimiz günlerde resmi verilere göre hiçbir hastanın bulunmadığı Türkmenistan'da "koronavirüs" kelimesine sansür getirildiğini iddia etmişti.

RFS ayrıca, "koronavirüs ya da Covid-19" gibi kelimelerin okullarda dağıtılan bilgi broşürlerinden de kaldırıldığını, bunun yerine "akut solunum yolu enfeksiyonu" ibaresinin yer aldığını bildirmişti.

Koronavirüs günümüzde 200'den fazla ülke ve bölgeye ulaştı. Henüz resmi olarak koronavirüs vakası görülmeyen ülkeler arasında Türkmenistan ve Kuzey Kore gibi otoriter rejimlerle nüfusu düşük bazı Pasifik Okyanusu adaları yer alıyor. Ancak öne sürülen bazı iddialara göre bu ülkelerde ortaya çıkan Covid-19 vakaları, hükümetleri tarafından gizleniyor.

Türkmenistan'ın, Asya'da en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ülkelerin başında gelen İran'a 900 kilometre sınırı bulunuyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.