'Türkmenistan koronavirüs vakası bildirilmeyen tek ülke'

'Türkmenistan koronavirüs vakası bildirilmeyen tek ülke'

Türkmenistan Türkiye Büyükelçiliği, ülkenin koronavirüs vakasına rastlanmayan tek ülke olduğunu açıkladı.

Türkmenistan Türkiye Büyükelçiliği, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Türkmenistan ziyareti sonucunda ülkenin Avrupa bölgesinde Covid-19 vakasına rastlanmayan tek ülke olduğunu saptadığını açıkladı.

Büyükelçilik çarşamba günü, DSÖ'den Catherine Smallwood'un öncülük ettiği 10 günlük Türkmenistan ziyaretinin sonuçlarını paylaştı.

DSÖ'nün 10 günlük görev süresi boyunca ülkedeki çeşitli tıbbi kurumları, giriş noktalarını, laboratuvarları ziyaret ettiği ve sağlık personeliyle bir araya gelerek epidemiyolojik gözetim alanındaki faaliyetler hakkın bilgi aldığı bildirildi.

Açıklamada, Smallwood'un Türkmenistan'ın DSÖ Avrupa bölgesinde hiçbir Covid-19 vakası bildirilmeyen tek ülke olduğunu belirttiği ifade edildi. Bununla birlikte Türkmenistan'da uygulanan koruyucu önlemlerin güçlendirilmesi gerekliliğine vurgu yaptığı aktarıldı.

Açıklamaya göre, DSÖ Türkmenistan bürosu başkanı Paulina Karwowska, DSÖ ziyaretinin düzenlenmesine yardımcı olan Türkmenistan'a teşekkür ettiğini belirterek ülkenin küresel salgınla mücadelede gösterdiği çabayı vurguladı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov'un da DSÖ'ye ziyaret için teşekkür ettiği ve bilimsel diplomaside akut tehlikeli virüslerin ortaya çıkışı hakkında bilgi paylaşımı için iş birliği çağrısında bulundu.

DSÖ: Akut solunum yolu ve zatürre vakaları nedeniyle endişeliyiz

DSÖ Türkmenistan Ofisi tarafından yayımlanan açıklamadaysa 10 günlük ziyarette yapılan gözlemler ve tavsiyeler paylaşıldı.

DSÖ, Türkmenistan'ın Covid-19'un ülkede olduğunu farz ederek kritik halk sağlığı önlemleri almasını tavsiye etti.

Açıklamada "Artan akut solunum yolu hastalıkları ve nedeni bilinmeyen zatürre vakalarının farkındayız ve bundan dolayı endişeliyiz" ifadeleri kullanıldı.

DSÖ söz konusu vaka artışı nedeniyle izleme ve test sistemlerinin genişletilmesi ve numunelerin onaylanmış testler için DSÖ'nün referans laboratuvarlarına gönderilmesi çağrısı yaptı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.