Türkmenistan'da 'Köpek Bayramı' kutlanacak

Türkmenistan'da 'Köpek Bayramı' kutlanacak

Türkmenistan'da Alabay cinsi çoban köpekleri için nisan ayının son pazar günü bayram ilan edildi.

Türkmenistan'da Alabay cinsi çoban köpekleri için nisan ayının son pazar günü bayram ilan edildi. Ulusal tatil olacak bayram gününde 'Alabay köpekleri güzellik yarışması' da düzenlenecek.

Türkmenistan Devlet Haber Ajansında yer alan habere göre, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Alabay köpeklerinin Türkmenistan’ın gururu olduğunu belirterek, Türkmen atları adına bayram olarak kutlanan nisan ayının son pazar gününün, Alabay köpekleri için de bayram olarak kutlanması talimatı verdi.

Berdimuhammedov’un oğlu ve aynı zamanda Uluslararası Türkmen Alabayı Birliği Başkanı Serdar Berdimuhammedov da söz konusu bayram gününde Alabay köpeklerinin yer alacağı güzellik yarışmasının düzenleneceğini söyledi.

2006'dan beri cumhurbaşkanı olan Berdimuhamedov, Geçen sene ekim ayında ise başkent Aşkabat’ta Alabay cinsi köpek heykeli diktirmişti. 6 metrelik altın kaplama heykel, Başkent Aşkabat'ın şehir merkezinde 10 Kasım günü devlet töreniyle açılmıştı.

Türkmenistan lideri Berdimuhammedov, 2017'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de bir Alabay köpek yavrusu hediye etmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum