Uganda'dan Demokratik Kongo'ya asker sevkiyatı

Uganda'dan Demokratik Kongo'ya asker sevkiyatı

Uganda'nın Demokratik Müttefik Güçler grubuyla mücadele için Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne asker sevkiyatı gerçekleştirdiği bildirildi.

Uganda'nın Müttefik Demokratik Güçler (MDG) grubuyla mücadele için Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne (DKC) asker sevkiyatı gerçekleştirdiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün MDG'e karşı Uganda ordusuyla birlikte bölgede eş zamanlı hava ve kara bombardımanları gerçekleştiren Uganda ordusu, aynı gruba karşı gerçekleştirilecek kara operasyonu için DKC'ye asker gönderme kararı aldı.

Uganda'nın başkenti Kampala'da geçtiğimi günlerde gerçekleştirilen canlı bomba saldırılarından MDG'yi sorumlu tutan Uganda yönetimi bu kapsamda gruba yönelik askeri operasyonlarını artırma kararı aldı.

Birleşmiş Milletler'den isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ileri düzeyde silahlanmış çok sayıda Uganda askerinin Kivu eyaletindeki Nobili sınır kapısından DKC'ye giriş yaptığını aktardı.

Uganda ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Müttefik Demokratik Güçler'e karşı geçmiş dönemde de ortak operasyonlar gerçekleştirmiş, ancak coğrafi şartlar nedeniyle bu operasyonlar başarısız olmuştu.

Müttefik Demokratik Güçler grubunun kamplarının bulunduğu alanın yoğun ağaçlık bir bölgede olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.