Ukrayna'ya Amerikan askeri yardımları devam ediyor

Ukrayna'ya Amerikan askeri yardımları devam ediyor

ABD, Ukrayna'ya 2 milyar 170 milyon dolarlık yeni bir yardım paketi açıkladı.

ABD, Ukrayna'ya 2 milyar 170 milyon dolarlık yeni bir yardım paketi kapsamında daha uzun menzilli roketler, hava savunma sistemleri ile başka silah ve mühimmatların gönderileceğini açıkladı. Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rusya ile savaşında vuruş menzilini iki katına çıkaracak yeni bir roketin pakete dahil edildiğini bildirdi.

Pentagon Basın Sözcüsü Pat Ryder bombaların Ukrayna silahlı güçlerine daha uzun menzile erişme yeteneği sağlayacağını, ülkelerini savunmak ve topraklarını geri kazanmak için operasyonlar düzenlemelerine imkan vereceğini söyledi.

Karadan Fırlatılan Küçük Çaplı Bomba (GLSDB) adlı yeni roket, Ukrayna ordusunun ABD tarafından sağlanan Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi'nden (HIMARS) ateşlediği roketlerin mesafesinin iki katı mesafedeki hedefleri vurabilecek.

151 kilometre menzilli GLSDB, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki tedarik zincirlerinin tamamını ve Rusya'nın 2014'te bir kısmını ilhak ettiği Kırım'ı erişilebilir hale getirecek.

Bugün açıklanan yardım GLSDB'lerin gelecekte de Ukrayna'ya birçok kez gönderilmesinin yolunu açıyor.

Yeni roketin gelmesiyle ABD yapımı HIMARS'ların 2022 yılının Haziran ayında Ukrayna'ya gönderilmesinden bu yana Kiev'in roket menzili ilk kez artmış olacak.

Ukrayna'nın Rus güçlerine karşı mücadelesinde çok önemli olan roket sistemi HIMARS'ın menzili 77 kilometre.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.