UNICEF: Gazze çocuklar için dünyanın en tehlikeli yeri

UNICEF: Gazze çocuklar için dünyanın en tehlikeli yeri

UNICEF, İsrail saldırıları sebebiyle Gazze Şeridi'nin çocukar için dünyanın en tehlikeli yeri haline geldiğini belirtti.

UNICEF, Gazze'nin çocuklar için dünyanın en tehlikeli yeri haline geldiğini açıkladı.

Örgüt tarafından bugün yayınlanan açıklamada, Gazze Şeridi'nin dünyada çocuk olmak için en tehlikeli yer olduğu ve her gün çok sayıda çocuğun saldırılarda öldürüldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

Çocukların oyun oynadıkları ve okula gittikleri mahallelerin tamamının moloz yığınlarına dönüştüğü burgulanan açıklamada, sahadaki çalışanlarının uzuvları kopmuş ve üçüncü derece yanıkları olan çocuklarla karşı karşıya olduğu belirtildi.

UNICEF, bir milyona yakın çocuğun tehcir edildiğini, su ve yiyecek kıtlığı yaşandığını ve salgın hastalık riskinin yüksek seviyede olduğunu hatırlatırken, bölgeye yeterli miktarda insani yardım ulaşmadığının altını çizdi.

Acil ve uzun süreli bir insani ateşkes çağrısı yapan UNICEF, bunun bölgedeki ölümlerin durmasının ve bölgeye insani yardım ulaşmasının tek yolu olduğunu kaydetti.

Gazze'de İsrail saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. Çatışmalara yalnızca bir hafta ara verilirken bu süreçte de bölgeye yardımların çok az bir kısmı ulaşabildi.

Saldırılarda şimdiye dek 18 bine yakın Filistinli hayatını kaybederken salgın hastalıkların ve açlığın ölümlere yol açmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum