Uygur Türkü İdris Hasan, Çin'e geri gönderilme riskiyle 20 aydır Fas'ta tutuluyor

Uygur Türkü İdris Hasan, Çin'e geri gönderilme riskiyle 20 aydır Fas'ta tutuluyor

Uygur Türkü İdris Hasan'ın, Fas yönetimi tarafından gözaltına alınması sonrası Çin'e geri gönderilmesinden endişe ediliyor.

19 Temmuz 2021 tarihinde turistik vize ile İstanbul'dan Fas'ın Kazablanka şehrine uçakla seyahat eden 34 yaşındaki aktivist Uygur Türkü İdris Hasan'ın Rabat yönetimince gözaltına alınmasından bu yana 20 ay geçti.

Çin'in talebi doğrultusunda Fas güvenlik güçlerince gözaltına alındığı belirtilen 3 çocuk babası Hasan, geri gönderme merkezine götürülmüştü.

Pekin yönetiminin talebiyle Faslı yetkililerce geri gönderme merkezine aktarılması, Hasan'ın Çin'e iade edilebileceği iddiasını gündeme taşımıştı.

Fas'ta alıkonulan Uygur Türkünün Türkiye'de yaşayan eşi ve çocukları, İdris Hasan'ın herhangi bir suçu bulunmadığı halde gözaltında tutulduğunu vurguluyor.

Alıkonulmasından bu yana 1 yıl 8 ay geçmesine rağmen Hasan'ın halen Fas gözetiminde tutulduğu biliniyor.

Fas'ta gözaltında tutulan Uygur Türkünün eşi ve çocukları, İdris Hasan'ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyor.

Sosyal medya platformlarındaki kullanıcılar da Uygur Türkü Hasan'ı halen gözaltında tutması sebebiyle Fas yönetimine tepki gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.