Vaka sayısında başı çeken Hindistan'da binlerce kişi festival kutladı

Vaka sayısında başı çeken Hindistan'da binlerce kişi festival kutladı

Dünyada vaka sayısında ikinci sıraya yükselen Hindistan'da binlerce kişi Kumbh Mela festivalini kutlamak için toplandı.

Yaklaşık 1 milyon kişiden oluşan kalabalık, Ganj Nehri'nin sularında yıkanmak için bir araya geldi.

'Sürekli sosyal mesafe çağrısı yapılıyor'

Korona virüsünün hızla yayıldığı ülkede, dünyanın en büyük dini töreni olarak anılan Kumbh Mela festivaline katılanların çoğunun maske takmadığı görüntülendi. İzdihamı engellemek için 'mücadele ettiklerini' söyleyen yetkililer, bölgeye girenler için korona virüsü testinin zorunlu tutulduğunu aktardı. Polis yetkilisi Sanjay Gunjyal, "Kalabalık gittikçe artıyor. Polis, insanlara sosyal mesafeyi korumaları için sürekli çağrıda bulunuyor" dedi.

'Köy ve kasabalara yayılabilir'

Kalabalık mitinglerle yürütülen seçim çalışmaları da endişe yaratırken, vaka sayısının 13.5 milyonu aşmasıyla beraber uzmanlar Kumbh Mela festivalinin Covid-19'un yayılmasını hızlandıracağını dile getirdi. "Festival, korona virüsünün köylere ve küçük kasabalara yayılmasını tetikleyecek" diyen The Print'in kurucusu ve editörü Shekhar Gupta, Twitter paylaşımında "Günlük vakalar 200 bine yaklaşmışken mitingler ve Kumbh Mela'nın düzenlenmesi oldukça tuhaf" ifadelerini kullandı.

Ölü sayısı 170 bini aştı

Hindistan'da, pazartesi günü 168 bin 912 yeni Covid-19 vakası kaydedildi. Ülkede korona virüsü kaynaklı ölü sayısı 170 bini aştı, vaka sayısı 13 milyon 527 bin 717'ye yükseldi.

Kaynak: Gazete Duvar

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.