Venezuela lideri Maduro İran'ı ziyaret edecek

Venezuela lideri Maduro İran'ı ziyaret edecek

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İran'ın başkenti Tahran'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesi ile İran arasındaki enerji alanı da dahil olmak üzere ikili iş birliğini güçlendirmek için Tahran'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, bir televizyon programına katılan Maduro yaptığı açıklamada, Tahran'a yapacağı ziyareti ile ilgili kesin bir tarih vermemesine rağmen, koronavirüs sorununun hafiflediği koşullarda derhal Tahran'a gideceğini söyledi.

Maduro ayrıca İran hükümetine Venezuela'ya benzin yüklü tankerler gönderdiğinden dolayı övgüde bulunarak, Tahran ziyaretinde enerji, tarım, finans, bilim, sağlık ve teknoloji anlaşmaları yapmak için iki ülkeden yetkililerden oluşan ortak bir komisyon toplantısına katılacağını belirtti.

Venezuela liderinin bu açıklamalarının ABD'nin yaptırımlarına rağmen İran'ın Venezuela'ya beş yakıt yüklü gemi göndermesi ve bunun uzmanlara göre İran için bir başarı olduğu sıralarda yapılması dikkat çekti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.