Venezuela'da askeri darbe girişimi başarısız oldu, halk sokaklarda

Venezuela'da askeri darbe girişimi başarısız oldu, halk sokaklarda

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido'nun yaptığı çağrıya uyan binlerce kişi Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu protesto etmek için sokaklara çıktı.

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido'nun başarısız kalkışma eyleminin ardından yaptığı çağrıya uyan binlerce kişi Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu protesto etmek için sokaklara çıktı.

Maduro'nun iktidardan çekilmesini isteyen muhalifler, genel grev çağrısında bulundu. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında da çarşamba günü meydanları dolduran eylemcilerden 27 yaşındaki Jurubith Rausseo adlı bir kadın başına isabet eden bir mermi ile hayatını kaybetti.

Twitter üzerinden Rausseo'nun öldürülmesi hakkında açıklama yapan Guaido, "Özgür olmayı isteyen bir halka mermi sıkan ve 27 yaşındaki Jurubith Rausseo'nun ölümüne neden olanlardan hesap soracağıma söz veriyorum. Bütün bunlar artık son bulmalı." ifadelerini kullandı.

"Gücümüzün farkında değiller"

Guaido, bir grup askerle giriştiği kalkışma eyleminin sonuçsuz kalmasının ardından halkı tekrar sokaklara çağırmıştı.

Kalabalığa seslenen Guaido "Eğer rejim baskımızın sınıra ulaştığını düşünüyorsa gücümüzün farkında değiller demektir," sözlerini kullandı. Kendilerini destekleme talebine rağmen üst düzey askerlerden umduğu cevabı bulamayan Guaido, sokaklarda kalmayı sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.

Göstericiler Venezuela bayrakları ve "özgürlük" yazan flamalarla protestolarını sürdürürken farklı bir noktada bir grup gösterici polisle çatıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.