Venezuela'da askeri darbe girişimi: Ülkede son durum

Venezuela'da askeri darbe girişimi: Ülkede son durum

Venezuela'da dün başlayan askeri darbe girişiminin ardından ülkede sokakların karıştığı ifade ediliyor.

Siyasi ve ekonomik krizin pençesindeki Latin Amerika ülkesi Venezuela'da Nicolas Maduro hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını duyurdu.

Ulusal Meclis Başkanı ve ABD destekli muhalefet lideri Juan Guaido, Maduro'nun iktidar gasbına son vermek için harekete geçtiklerini açıkladı. Ayrıca Guaido, Venezuela ordusundan kendisine destek vermesini istedi. Salı sabahı başkent Karakas'ta La Carlota'daki bir askeri hava üssünde konuşan Guaido'ya bazı ordu mensupları da destek verdi.

İlerleyen saatlerde Guaido'yu destekleyen (çoğunluğu Ulusal Muhafız Birliği üyeleri) askerler ile Maduro tarafında yer alanlar arasında hava üssü etrafında silahlı çatışma yaşandı. Nispeten kontrol altına alındığı belirtilen olaylarda göstericilerin de aralarında bulunduğu 100'den fazla kişi yaralandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda her iki taraf da gösteri düzenleyecek

1 Mayıs Çarşamba günü bir açıklama daha yaparan Juan Guaido, Venezuela halkına çağrıda bulunarak ülke 'tarihinin en büyük yürüyüşü'nü gerçekleştirmek üzere sokağa çıkmalarını istedi. ABD ve büyük ölçüde Avrupa Birliği'nin desteğini arkasına alan Guaido'nun işçi sendikalarının da katılabilmesi için dev gösteriyi için 1 Mayıs İşçi Bayramı'na denk getirdiği bildirildi.

Bir açıklama da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan geldi. Kendi taraftarlarına seslenen Maduro, devasa gösteri düzenlemek üzere Venezuela halkını sokaklara çıkmaya çağırdı.

Maduro: Bu darbe girişimi cezasız kalmayacak

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'de bir konuşma yaptı. Darbe teşebbüsünü bastırması, sadakati ve disiplinli davranışı nedeniyle Venezuela ordusuna teşekkür eden Maduro, La Carlota Hava Üssü'nde çıkan çatışmalara da değindi.

"Basında, La Carlota Askeri Hava Üssü'nün alındığına dair haberler çıktı ancak La Carlota Hava Üssü kesinlikle alınamadı. Tıpkı diğer askeri üsler gibi, La Carlota da alarm durumundaydı." diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.