Maduro: Darbe girişiminin sorumluları yargılanacak

Maduro: Darbe girişiminin sorumluları yargılanacak

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, askeri darbe girişiminden sorumlu olanların yargılanacağını ifade etti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Nicolas Maduro, Juan Guaido'nun "askeri darbe girişiminin" başarısızlıkla sonuçlanacağını ve muhalif liderin kendisine karşı orduyu yanına alamadığını söyledi. Televizyondan halka hitap eden Maduro, "Darbe girişiminin arkasındakiler adalete teslim edilecek" dedi.

Dün 100'den fazla kişinin yaralandığı çatışmalarda onlarca Ulusal Muhafız, muhalif eylemcilerle saf tutmuştu.

Guaido ise Maduro'nun ordunun denetimini yitirdiğinde ve barışçıl bir iktidar değişiminin yakın olduğunda ısrarlı.

Muhalif lider taraftarlarına bugün de sokağa çıkmaları çağrısı yaptı.

Guaido, ABD, İngiltere ve çoğu Latin Amerika ülkesi de dahil 50'den fazla ülke tarafından Venezuela'nın geçici lideri olarak tanınıyor.

Ancak, Rusya, Çin, Türkiye ve üst düzey ordu mensupları tarafından desteklenen Maduro, iktidarı rakibine bırakmayı reddediyor.

Maduro ne dedi?

Etrafı komutanlarla çevrili halde televizyonda konuşan Maduro, protestocuların "ağır suçlar" işlediğini ve bunların "cezasız kalmayacağını" söyledi.

Hem Guaido hem de Maduro'nun taraftarlarını sokağa çağırması nedeniyle, ekonomik kriz, kronik elektrik kesintileri ve yaygın gıda sıkıntısı yaşanan ülkede yeni şiddet olaylarından kaygı duyuluyor.

Maduro televizyondaki konuşmasında yine ABD'ye yüklendi ve Washington'ı kendisine karşı komplo düzenlemekle suçladı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.