Venezuela'da elektrik krizi devam ediyor: Bir ayda üçüncü kesinti

Venezuela'da elektrik krizi devam ediyor: Bir ayda üçüncü kesinti

Siyasi krizin devam ettiği Venezuela'da yaşanan geniş çaplı elektrik kesintilerine bir yenisi eklendi ve son bir ayda üçüncü büyük kesinti yaşandı.

Venezuela'da yaklaşık 1 aydır aralıklarla devam eden elektrik kesintilerine bir yenisi daha eklendi. Maduro hükümeti ve kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalefet lideri Juan Guaido arasındaki siyasi çekişmeyle beraber, yaşanan elektrik kesintileri de ülkede hayatı yeniden durdurdu.

İlki 7 Mart tarihinde başlayan elektrik kesintileri ülkede hayatı felç etmiş, halkı sokağa dökmüştü. Çalışanlar görevlerine ara verirken hastanelerde elektrik kesintisi nedeniyle hastalardan birkaçı yaşamını yitirmişti.

İlk kesintiden günler sonra 25 Mart'ta yaşanan ikinci elektrik kesintileri okulların ve iş yerlerinin tatil edilmesine sebep olmuştu.

Başkent Karakas akşam saatlerinde tekrar karanlığa gömüldü. Ülkenin büyük bölümünü etkileyen ve üçüncüsü yaşanan elektrik kesintileri hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Maduro hükümeti ilk kesintiler sonrası elektrik kesintilerinin 'Amerika Birleşik Devletleri'nin oyunu' olduğuna dair açıklamalar yapmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.