Venezuela'da muhalif lider Guaido'nun yardımcısına gözaltı

Venezuela'da muhalif lider Guaido'nun yardımcısına gözaltı

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun yardımcısı istihbarat birimince gözaltına alındı.

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun yardımcısı istihbarat birimince gözaltına alındı.

Gözaltı sırasında görevlilere direnen Zambrano'nun aracının cezaevine çekildiği öğrenildi. Guaido'nun geçen haftaki darbe çağrısının ardından ilk kez üst düzey muhalif bir isim gözaltına alınmış oldu.

Washington yönetimi, Zambrano'nun derhal serbest bırakılmamasının sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Devlet nezdindeki, Maduro yanlısı yasama organı Kurucu Meclis, Zambrano ile birlikte 7 siyasi isim hakkında yasal işlem başlatılması için dokunulmazlıklarının kaldırılmasını kararlaştırmıştı. Guaido liderliğindeki Ulusal Meclis ise Kurucu Meclis'in kararlarını tanımıyor.

Anayasa Mahkemesi de söz konusu vekillerinin yanı sıra 3 ayrı muhalif siyasetçiyi 'komplo kurmak, isyana teşvik etmek ve vatan hainliği'nden suçlu bulmuştu.

Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello ise gelişmelerle ilgili, "Darbe girişimininarkasındaki isimlerden biri tutuklandı. Yargıya hesap verecekler." diyerek Zambrano'nun gözaltına alındığını teyit etti.

ABD: Sonuçları olacak

Anayasa Mahkemesi'nin üyelerine yaptırım uygulamakla tehdit eden ABD'den gelen tepkide Zambrano'nun gözaltına alınmasının 'yasa dışı' olduğu yorumu yapıldı.

Washington'da bulunan ABD'nin Venezuela Büyükelçiliği tarafından, sosyal medyada yapılan açıklamada, "Zambrano'nun güvenliğinden Maduro ve çevresi sorumludur. Derhal serbest bırakılmaması halinde bunun sonuçları olacaktır."

Ekonomik ve siyasi krizin yaşandığı Venezuela'da 30 Nisan'da Juan Guaido'nun halkı sokağa çağırdığı darbe girişimi başarısız olmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.