Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin zeytin ağaçlarını ateşe verdi

Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin zeytin ağaçlarını ateşe verdi

Yahudi yerleşimciler dün (17 Haziran Pazartesi) akşam saatlerinde Ramallah’ın doğusundaki Beyteyn ve Burga köylerinde 30 civarında zeytin, incir ve üzüm ağacı ile tarım ürünlerini yaktı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Yahudi yerleşimciler dün (17 Haziran Pazartesi) akşam saatlerinde Ramallah’ın doğusundaki Beyteyn ve Burga köylerinde 30 civarında zeytin, incir ve üzüm ağacı ile tarım ürünlerini yaktı.

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimciler tarafından yakılan arazinin Givat Assaf Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yer aldığını ve işgal güçlerinin söz konusu bölgeye Filistinlilerin girmesine ancak önceden izin alınması şartıyla müsaade ettiğini söyledi.

Filistinlilerden bir grubun kundaklanan araziye ulaşmayı başardığı ve bölgede bulunan kuyunun suyuyla yangını söndürmeye çalıştığı, daha sonra sivil savunma ekiplerinin gelerek yangını söndürdüğü bildirildi.

İşgalcilerin Batı Yaka ve Kudüs’te 427 yerleşim alanı bulunuyor. Batı Yaka’nın toplam yüzölçümünün yüzde 46’sını teşkil eden söz konusu bölgelerde yaklaşık 700 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor.

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka'da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.