İsrail'den Batı Şeria'da Filistin güvenlik güçlerine saldırı

İsrail'den Batı Şeria'da Filistin güvenlik güçlerine saldırı

İsrail ordusunun Filistin Nablus’taki Önleyici Güvenlik Merkezi'ne açtığı ateş sonucu iki güvenlik görevlisi yaralandı.

Filistin güvenlik yetkilileri yaptığı açıklamada, Nablus’taki Önleyici Güvenlik Merkezi'ne İsrail ordusu tarafından ateş açıldığını ve iki güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.

İsmini vermek istemeyen bir güvenlik görevlisi Reuters’a verdiği demeçte, İsrail ordusunun gece 02:00'de onlarca güvenlik görevlisinin bulunduğu karargaha ateş açtığını bildirdi. Asker, “Duvarda ve pencerede çok sayıda mermi izi var ve saldırı neredeyse 6 saat sürdü” ifadelerini kullandı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “İsrail kuvvetleri Nablus şehrinde bazı kişileri tutukladığı sırada çatışma çıktı. Bunların Filistin güvenlik hizmetlerindeki unsurlar olduğu ortaya çıktı. Saflarımızda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay soruşturulacak” ifadelerini kullandı.

Nablus Valisi İbrahim Ramadan İsrail ordusundan yapılan açıklamayı reddederek olayın tehlikeli olduğunu söyledi.  Ramadan gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu çok çirkin ve durdurulması gerekiyor” dedi.

Karargahın güney cephesinde çok sayıda mermi izi olduğu görüldü.

İsrail’in Batı Şeria’daki Filistin güvenlik merkezini imha ettiği 2002’de gerçekleşen 2. İntifada'dan sonra yıllarca Filistin ve İsrail güçleri arasında çatışma gerçekleşmedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.