Yahudi yerleşimcilerden Filistinli Müslümanlara karşı toplu katliam girişimi

Yahudi yerleşimcilerden Filistinli Müslümanlara karşı toplu katliam girişimi

İşgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler, Filistinli Müslümanlara yönelik bir toplu katliam girişiminde bulundu.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da dün gece saatlerinde yüzlerce Yahudi yerleşimci, Filistinli Müslümanların yaşadığı bölgelere saldırı düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre gece saatlerinde Huvara yerleşimi yakınlarında çok sayıda Yahudi yerleşimci, Filistinlilerin evlerine, iş yerlerine ve araçlarına saldırdı.

Saldırı, bölgede Yahudi yerleşimcileri hedef alan silahlı saldırı sonrasında gerçekleştirildi.

Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait onlarca evi ve aracı ateşe verdi.

Saldırıda bir Filistinli vurularak katledilirken 400'e yakın Filistinli ise yaralandı. Yaralıların bir kısmının ateşli silah ve sopalarla yaralandığı, bir kısmının ise kundaklanan evlerdeki alev ve dumandan etkilenerek yaralandığı ifade edildi.

Bölge kaynakları kundaklanan bir okul ve 35 evin tamamen, 40 evin kısmen tahrip olduğu belirtildi. Filistinlilere ait ahırların da kundaklanması sebebiyle birçok küçükbaş hayvan telef oldu.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.