Yalnızlığa dair doğru bilinen yanlışlar

Yalnızlığa dair doğru bilinen yanlışlar

Son yapılan araştırmalar, yalnızlık hissi konusunda zannedildiğinden farklı bulgular ortaya koyuyor.

Araştırmalar yalnızlık hissi konusunda bildiğimizi sandığımız, ama yanıldığımız birçok konu olduğunu gösteriyor. "Yalnızlık Anketinde" ortaya çıkan bulgular:

BBC'nin yaptığı ankete dünyanın birçok bölgesinden 55 bin kişi katıldı. Anketi, İngiltere'deki üç üniversiteden akademisyenler, Londra'daki Wellcome Collection ile işbirliği halinde hazırladı.

1. Gençler yaşlılardan daha fazla yalnızlık duygusu yaşıyor

Yalnızlık hissi yaşayan birini hayal etmemiz gerekse aklımıza hemen yaşlı bir insan gelir. BBC'nin yaptığı Yalnızlık Deneyinde 75 yaş üstü yaşlıların yüzde 27'si kendilerini yalnız hissettiğini söyledi.

Ancak yaş grupları arasındaki farklar oldukça çarpıcı. 16-24 yaş grubundaki gençlerin yüzde 40'ı yalnızlık hissine kapıldıklarını ifade ediyordu. Daha ileri yaştaki insanlara da hayatlarında kendilerini en yalnız hissettikleri dönem sorulduğunda gençlik dönemini vurguluyorlardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.