"Yemen'de çocuklar ağlayamayacak kadar zayıf"

"Yemen'de çocuklar ağlayamayacak kadar zayıf"

Sivil toplum kuruluşu Save the Children, Yemen'de milyonlarca çocuğun açlık çektiğini, devam eden savaş nedeniyle 1 milyon çocuğun daha açlık tehlikesiyle karşı karşıya olabileceğini belirtti.

İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Save the Children tarafından hazırlanan raporda, ülkede nüfusun halen yaklaşık 3'te 2'sinin açlıkla karşı karşıya bulunduğu, koalisyon güçlerinin kuşatma altına aldığı Husilerin kontrolündeki Hüdeyde kentinin düşmesi ve limanının kapanmasıyla bu sayısının daha da artabileceği ifade edildi.

1 milyon çocuk daha açlıkla karşı karşıya kalabilir

Yemen'e gelen insani yardımların yüzde 80'inin Hüdeyde Limanı üzerinden ülkeye ulaştığına dikkati çekilen raporda, olası işgalin yardım sevkiyatını sekteye uğratacağının, gıda ve yakıt fiyatlarını daha da artmasına yol açacağının altı çizildi.

Bu durumun ülkedeki 1 milyon çocuğu daha açlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakacağı belirtildi.

"Ağlayamayacak kadar zayıf"

Gıda krizini ciddi insani sonuçları olabileceğinin altını çizen Save the Children Üst Yöneticisi, eski Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, "Ülkede milyonlarca çocuk sonraki öğünde ağzına bir lokma bir şey koyabilecek mi bilmiyor. Yemen'in kuzeyinde bir hastaneyi ziyaret ettim. Bebekler ağlayamayacak kadar zayıf düşmüştü, bedenleri açlıktan tükenmişti." dedi.

Hüdeyde'de olanların tüm Yemen'i etkileyeceğini anlatan Thorning-Schmidt, "Bu hayati limandan gıda, yakıt ve ihtiyaç malzemesi sevkiyatında yaşanabilecek en ufak bir aksama binlerce çocuğun yetersiz beslenmesine, hayatta kalmaları için gerekli gıdayı bulamamalarına yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.