Yemen'de Husiler Hudeyde'den çekilmeye başladı

Yemen'de Husiler Hudeyde'den çekilmeye başladı

Yemen’de Birleşmiş Milletler liderliğinde varılan anlaşma çerçevesinde Husiler Hudeyde kentindeki güçlerini planlanan noktalara çekmeye başladılar.

Birleşmiş Milletler’in girişimiyle İran destekli Husilerle Suudi destekli Yemen hükümeti arasında varılan anlaşmaya göre Husiler liman kenti Hudeyde'deki güçlerini çekiyorlar.

Emekli Hollandalı General Patrick Cammaert, BM ekibinin başındaki isim olarak Hudeyde'deki anlaşmaya uyulmasına ilişkin koşulları denetliyor. Anlaşma dahilinde Hudeyde'ye giden uluslararası gözlemciler de çekilme işlemini denetliyorlar. Söz konusu gözlemciler ve Yeniden Konuşlandırma Koordinasyon Komisyonu geçen hafta şehirdeki denetim çalışmalarına başladı.

Birleşmiş Milletler’den bir yetkili Husiler’in güçlerini dün gece itibariyle çekmeye başladıklarını doğruladı. Buna karşın Yemen hükümeti güçlerinin de çekilme işlemlerine başlayıp başlamadıklarına dair bir bilgi henüz bulunmuyor.

Söz konusu anlaşma 5 yıldır devam eden Yemen’deki savaş açısından gerçek anlamda bir kırılma noktası oldu. Anlaşma 18 Aralık tarihinde yürürlüğe girdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.