Yemen'in güneyinde BAE destekli güçlerle çatışmalar yeniden başladı

Yemen'in güneyinde BAE destekli güçlerle çatışmalar yeniden başladı

Yemen'in güneyindeki Ebyan ilinde Mansur Hadi hükümetine bağlı güçlerle BAE destekli güçler arasında çatışmalar yeniden başladı.

Yemen'in güneyinde bulunan Ebyen ilindeki yerel kaynaklar, Mansur Hadi hükümetine bağlı güçler ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi unsurları arasında çatışmaların yeniden başladığını ve bu çatışmaların iki taraf arasındaki kırılgan bir ateşkesin ışığında meydana geldiğini aktardı.

Kaynaklar Perşembe akşamı başlayan çatışmalarda Suudi Arabistan tarafından desteklenen Hadi hükümetine bağlı güçlerden 4 kişinin yaralandığını belirtti.

Askeri bir kaynak, çatışmaların BAE destekli Güney Geçiş Konseyi unsurlarıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen bir insansız hava aracının Yemen ordusu mevzileri üzerinden uçuşuyla aynı zamana denk geldiğini söyledi.

Suud-BAE koalisyonu tarafından ilan edilen ve Mansur Hadi hükümeti ile Güney Geçiş Konseyi tarafından memnuniyetle karşılanan ateşkes sürecinde Suudi güçleri Haziran ayı sonlarında Ebyan'deki çatışma bölgelerine konuşlanmıştı.

Ancak sahadan aktarılan haberler ateşkesin sadece sözde kaldığını gösteriyor. Zira geçici başkent Aden de dahil güney vilayetlerinin çoğu Geçiş Konseyi tarafından kontrol edilirken Ebyan ilinin merkezi Zencebar yakınlarında meydana gelen çatışmalarda her iki taraftan onlarca unsur öldü ve yaralandı.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.