Yemen'de çatışmalar şiddetleniyor

Yemen'de çatışmalar şiddetleniyor

Yemen'de Suudi Arabistan destekli hükümet güçleriyle İran destekli Husiler arasında çatışmalar şiddetleniyor.

Yemen askeri kaynaklarının aktardığına göre, Yemen hükümet güçleri ve Husi milisler arasında 14 Ağustos’ta Cevf, Sada, Sirvah, Nihm ve el-Beyda cephelerinde çatışmalar patlak verdi. Hükümet güçleri, çatışmalarda Husilerin, ağır can ve mal kayıpları yaşadığını ifade etti.

Suudi Arabistan destekli güçler, çatışmaların devam ettiği bölgelerde İran destekli Husilere yönelik hava saldırıları düzenledi.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Yemen ordusunda Beşinci Tugay Savaş Erkanı Tuğgeneral Suleyman en-Nuveyhi, yaptığı açıklamada, Saada vilayetinin kuzeyindeki Bakim kasabasının eteklerinde Husi milisler ve ordu güçleri arasında, milislerin bir sızma girişiminin engellenmesi sonrasında çatışmalar meydana geldiğini söyledi.

Son aylarda Yemen'de hükümet güçleriyle Husiler arasındaki çatışmaların şiddetlendiği göze çarpıyor.

Yemen'de başkent Sana'yı kontrol eden Husiler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmaların tüm cephe hatlarında yoğunlaştığı, son süreçte ilerleme kaydeden Husilerle karşı hükümetin saldırılara hız verdiği aktarılıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.