Yemen'de binlerce sivil gizli merkezlerde işkenceye görüyor

Yemen'de binlerce sivil gizli merkezlerde işkenceye görüyor

Yemen'de savaşan tarafların, binlerce sivile gizli merkezlerde sistematik işkence uyguladığı ortaya çıktı.

Yemen'de savaşan tarafların, binlerce sivile gizli merkezlerde sistematik işkence uyguladığı ortaya çıktı.

Yemen'deki insan hakları ihlallerini soruşturan Mevatina İnsan Hakları Örgütü'nün raporunda göre, ülkedeki savaşın iki tarafı da işkence için gizli merkezler kullanarak, sivillere işkence uyguluyor.

2015 yılından bu yana Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli hükümet güçleri ile İran destekli Husiler arasında savaşın devam ettiği ülkede yaygın insan hakları ihlallerinin gerçekleştirildiği biliniyordu.

Yayınlanan raporda, toplamda 1605 keyfi gözaltı, 770 zorla alıkoyma ve 344 olayı incelendi. Söz konusu olaylar 11 ayrı gözaltı merkezinde işlendi.

Rapor, Yemen'deki savaşın tüm taraflarının işkence suçunu yaygın bir şekilde işlediğini, ülkede hesap verebilirliğin ortadan kalktığını, bu sebeple işkence gibi suçların yaygın bir hal aldığını ortaya koyuyor.

2 bin 500'ü aşkın eski mahkumla yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan 87 sayfalık raporda, işkence suçlarında ağırlığın İran destekli Husilerde ve BAE güçlerinde olduğu belirtiliyor.

İran ve Suudi Arabistan arasındaki vekalet savaşı için bir merkez haline gelen ülkede her iki tarafın da ağır insan hakları ihlallerine imza attığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.