"Yemen'de 3 milyonu aşkın kişi açlıkla karşı karşıya kalabilir"

"Yemen'de 3 milyonu aşkın kişi açlıkla karşı karşıya kalabilir"

Birleşmiş Milletler dünyanın en fakir ülkesi Yemen ile ilgili son raporunda ülkenin açlık tehlikesi ile tekrar karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Besin Programı (WFP), BM Çocuk, Besin ve Çiftçilik Fonu tarafından yayınlanan raporda, iç savaşla boğuşan Yemen'de gıda kıtlığı tehlikesi altındaki kişi sayısının 2 milyondan 3.2 milyona çıkacağı belirtildi. Belgede açlık riskinin artmasına koronavirüs salgını ve düşüşe geçen ekonomi gösterildi.

WFP Yemen Direktörü Laurent Bukera, "Şu anda harekete geçmek zorundayız. 2019 yılında, büyük bir artırım (bütçe) sayesinde, WFP ve partnerleri Yemen'in en kötü durumdaki bölgelerinde görülen kötüye gidişi tersine çevirebilmiştik" dedi.

Yemen Husiler ve uluslararası kamuoyu tarafından tanınan hükümet arasında devam eden savaş sebebi ile dünyanın en büyük besin krizi yaşanan ülkesi. Covid-19 salgını ile birlikte ülkedeki durum daha da zorlaştı.

Yemen'e insani yardımda bulunan ülkeler koronavirüs ve İran destekli Husilerin kontrol ettiği bölgelerde yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı gerekçesiyle desteklerini kesmiş durumda. BM Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande 18 ay önce de böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ancak sonradan gelen yardımlarla açlığın önüne geçtiklerini aktardı.

Yaklaşık 30 milyon nüfusu olan Yemen'de ülkenin üçte ikisi gıda yardımına muhtaç şekilde yaşıyor. Ülkedeki iç savaş sebebi ile şu ana kadar 100 bin kadar insanın hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.