"Yıl sonuna kadar günde 12 bin kişi açlıktan ölebilir"

"Yıl sonuna kadar günde 12 bin kişi açlıktan ölebilir"

Uluslararası yardım kuruluşu OXFAM, açlık krizinin koronavirüsten daha ölümcül olabileceğini açıkladı.

Uluslararası yardım kuruluşu OXFAM’ın raporunda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yol açtığı koşullara bağlı olarak, yıl sonuna dek günde 12 bin kişinin açlıktan yaşamını kaybedeceği ve 270 milyon insanın bundan etkileneceği uyarısı yapıldı. 

“Dünyanın en zengin ülkelerinin bile açlık salgınına karşı savunmasız olduğunun” vurgulandığı raporda, Birleşik Krallık verilerine göre karantinanın ilk haftasında 3,7 milyon kişi gıda yardımına başvururken, 8 milyona yakın kişinin öğün atladığı ya da öğünlerini küçülttüğü aktarılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Özertan, gıda fiyatlarını etkileyen faktörler arasında iklim krizini, tarımsal üretimdeki biyoyakıt payını, yatırım fonlarının tarım ürünlerine artan ilgisini ve tüketicilerin kompozisyonunu sayıyor.

Prof. Dr. Özertan gıda krizinin nedenlerine ilişkin "Covid etkisiyle bir anda ülkeler ihracatlarını kısıp üretimlerini ülke içinde tutmayı tercih ettikleri zaman uluslararası ticaret etkileniyor ve uluslararası piyasalardaki fiyat hareketlerinde değişimleri görmeye başlıyorsunuz" yorumunu yaptı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.