BM: 2,2 milyon Suriyeli daha açlıkla karşı karşıya

BM: 2,2 milyon Suriyeli daha açlıkla karşı karşıya

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı, yaklaşık 2,2 milyon Suriyelinin daha ülkede aç ve yoksulların saflarına katılma riski taşıdığı konusunda uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın (WFP) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Acil yardım olmazsa Suriye’de 2,2 milyon kişi daha açlığa ve yoksulluğa sürüklenebilir" denildi.

WFP Mayıs ayında da yaptığı açıklamada, Suriye'nin benzeri görülmemiş bir açlık kriziyle karşı karşıya kaldığı uyarısında bulunarak, ülkede 9,3 milyon sivilin gıda güvensizliği yaşadığını bildirmişti.

Rudaw'ın haberine göre, Dünya Gıda Programı (WFP) Kıdemli Sözcüsü Elisabeth Byrs, ülkede gıda güvensizliği yaşayan sivillerin sayısının sadece son 6 ayda, 1,4 milyon arttığını belirtmişti.

Birleşmiş Milletler'e göre Suriye nüfusunun çoğu yoksulluk içinde yaşıyor ve gıda fiyatları geçen yıla oranla ikiye katlanmış durumda.

Aynı dönemde, Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde yakıt krizi de yaşanıyor. Esed rejimi ise ekonomik çöküntünün nedenini ABD’nin yaptırımlarına bağlıyor.

Suriye'de 2011'de başlayan Esed karşıtı protestoların ardından yaşanan savaş ve çatışmalar nedeniyle 380.000'den fazla insan öldü, milyonlarca insan evlerini ter etti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.