Suriye'de 12 milyon insan açlık çekiyor

Suriye'de 12 milyon insan açlık çekiyor

Alman yardım kuruluşu, Suriye’nin bugüne kadarki en büyük açlık kriziyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Almanya’da faaliyet gösteren “Welthungerhilfe” isimli yardım kuruluşu, 10 yıldır iç savaşın pençesinden kurtulamayan Suriye’nin bugüne kadarki en büyük açlık kriziyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Welthungerhilfe Suriye temsilcisi Konstantin Witschel, DPA'ya yaptığı açıklamada, bu ülkedeki nüfusun yüzde 60’ını teşkil eden 12 milyona yakın kişinin doğru dürüst karnını doyuramadığını söyledi.

Göçmen kamplarındaki vaziyetin de oldukça kötü olduğunu vurgulayan Witschel, “Kamplarda durum bir felaket” diyerek tepkisini dile getirdi.

Olumsuz hava koşullarının da etkisiyle şartların kötüleştiğini ifade eden Witschel, “Kamplarda konuştuğum 30’a yakın çocuğun üzerinde bu soğuk hava koşullarında sadece kazak, ayaklarında ise ayakkabı yerine terlik vardı” ifadesini kullandı.

Alman temsilci, enflasyonla birlikte gıda fiyatlarındaki yüksek artış ve Covid-19 salgınının buralarda yaşam mücadelesini zorlaştırdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.